IMG_20150214_154008In het begin van sommige relatie hebben de meeste mensen het gevoel dat ze moeten bewijzen dat ze een goede partner kunnen zijn, maar na een tijdje kan het gevoel ontstaan dat ze door de desbetreffende partner voor lief genomen worden. Hoe reageer je daarop? Ga je kortaf reageren? Soms kan dit werken, maar jouw partner kan ook gaan twijfelen aan het feit of je van hem houdt of niet. En als je te afhankelijk van hem wordt, kan hij juist afstand nemen. Twijfel je of hij je voor lief neemt? Lees dan snel deze 14 tekenen dat je voor lief genomen word.

1. Hij bedankt je niet
Dit betekent niet dat hij op zijn knieën moet gaan wanneer je iets liefs voor hem hebt gedaan, maar je soms even bedanken zou wel fijn zijn. Doe eens een stap terug en kijk of hij het dan wel zal gaan waarderen.

2. Vraagt niet om advies
Bij beslissingen vraagt hij nooit om jouw mening. Dit gaat niet alleen om dingen zoals nieuwe kleren, maar ook om grote beslissingen zoals ontslag nemen of verhuizen. Hij hoeft natuurlijk niet alles te overleggen, maar het is wel belangrijk dat hij je bij dingen betrekt.

3. Hij doet nooit iets speciaals voor je
Hij hoeft niet voor 20 euro aan rozen voor je te kopen. Hij kan ook een bloemetje plukken uit een grasveld en die aan je geven om je te verassen. Hij hoeft niet eens een cadeautje te geven. Een lief berichtje waarin hij laat zien dat hij aan je denkt is al voldoende.

4. Hij gaat vreemd
Dit is een van de duidelijkste tekenen dat hij je voor lief neemt, hij gaat er simpelweg van uit dat jij loyaal blijft, maar hij kan doen wat hij wilt. Hij gaat er vanuit dat je hem toch niet verlaat.

5. Hij vraagt niet hoe het met je gaat
Kortom, hij heeft geen interesse in je. Het kan natuurlijk zo zijn dat hij het heel druk heeft en daardoor veel over zichzelf praat, maar af en toe mag hij ook best een keer controleren of het wel goed met jou gaat.

6. Zegt afspraakjes af
Hij zegt regelmatig op het laatste moment een afspraakje af. Natuurlijk kan er een keer wat tussenkomen, dat heeft iedereen weleens, maar het moet natuurlijk niet regelmatig gebeuren. Jij hebt ook andere dingen te doen.

7. Maakt geen tijd voor je vrij
Hij kan alleen afspreken als hij toevallig tijd heeft. Hij neemt nooit een dagje vrij om iets met jou te gaan doen. En als je iets met hem wilt gaan doen, laat hij je meestal tot het laatste moment wachten. Totdat hij zeker weet dat hij niks anders te doen heeft. Iedereen heeft het weleens druk en er zijn natuurlijk afspraken die hij niet zomaar af kan zeggen, maar het is wel belangrijk dat hij soms tijd voor je vrijmaakt.

8. Hij doet onverschillig
Als je hem iets vertelt wat jij belangrijk vind dan reageert hij daar amper op. Je voelt je ondergewaardeerd en hebt niet het idee dat het hem interesseert wat jij allemaal meemaakt. Hij praat het liefst alleen maar over zichzelf.

9. Jij moet altijd vragen om af te spreken
Altijd als je met hem wilt afspreken, moet jij diegene zijn die voorstelt om samen wat te gaan doen. Ga wat met andere mensen doen. Misschien dat hij dan inziet wat hij misloopt.

10. Hij geeft je nooit complimentjes
Je moet altijd om zijn mening vragen, hij zegt nooit uit zichzelf of je er goed uitziet en/ of je mooie kleren aan hebt. Hij hoeft je natuurlijk niet constant complimentjes te geven, maar af en toe een complimentje laat wel zien dat hij om je geeft.

11. Hij zegt bijna nooit dat hij van je houdt.
Elke dag vraag je je af of hij nog wel van je houdt, maar probeer eens op jezelf te letten. Laat jij wel zien dat je hem waardeert? Geef hem eens een complimentje en kijk hoe hij daarop reageert.

12. Je hebt het idee dat je moet ‘vechten’ voor zijn aandacht
Je moet echt vragen om zijn aandacht, want anders lijkt het of hij totaal geen oog voor je heeft. Laat hem zien dat het “geven en nemen” is in een relatie. Als hij alleen maar van de voordelen wilt profiteren, laat hem dan weten dat dat niet oké is. En laat hem weten dat je je ondergewaardeerd voelt.

13. Hij geeft je geen lieve bijnamen meer
In het begin noemde hij je bijvoorbeeld altijd, ‘lieverd en schatje’, maar dat doet hij nu niet meer. Hij noemt je nu alleen nog maar bij je voornaam.

14. Hij zegt nooit sorry
Altijd als jullie ruzie hebben, moet jij altijd jouw excuses aanbieden. Anders worden de ruzies nooit uitgepraat.

Het idee dat hij je voor lief neemt, is natuurlijk niet fijn… Het doet pijn. Laat hem weten dat het je dwars zit, waarschijnlijk is het totaal niet zijn bedoeling en zal hij er de volgende keer beter op letten.
Heb jij weleens het idee gehad dat je voor lief genomen werd in een relatie?

“When you take things for granted, the things you are granted are taken…”

14 tekenen dat je voor lief genomen word

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>